γφφφφφφ

Το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρία CHEFistry θα διεξάγει σεμινάριο για τους τρόπους ορθής παρασκευής ξηράς ωρίμανσης σε μοσχάρι στις 15 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Σωματείου, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με 30€,  που είναι προνομιακή τιμή μόνο για τα μέλη του Σωματείου. Το αρχικό ποσό συμμετοχής είναι 60€  για όποιον που δεν ανήκει στο Σωματείο.

Στο Σεμινάριο θα αναφερθούν οι ορθοί τρόποι ωρίμανση του κρέατος ως προς τη νομοθεσία και τον κώδικα υγιεινής. Στο τέλος  θα υπάρξει και γευσιγνωσία.

Αναλυτικά το περιεχόμενο του σεμιναρίου:

- Ενημέρωση για τη νομοθεσία και την απόφαση του ΕΦΕΤ για τη διαχείριση των προϊόντων ξηρής ωρίμανσης.

- Προτεινόμενες αναλύσεις και βεβαιώσεις που μπορεί να πάρουν τα προϊόντα ξηρής ωρίμανσης

- Εκπαίδευση στην επιλογή του κατάλληλου ζώου για ωρίμανση.

- Σχολιασμός των ιδανικών συνθηκών στη φάρμα και το σφαγείο.

- Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση κάθε ψυγείου ωρίμανσης.

- Προτεινόμενες συνθήκες ωρίμανσης (Υγρασία, Ροή αέρα & Θερμοκρασία) είτε για σύντομο ή μεγάλο χρονικό διάστημα.

- Αναφορά συνθηκών ωρίμανσης (Υγρασία, Ροή αέρα & Θερμοκρασία) που θα μειώσουν την απώλεια βάρους.

- Γευσιγνωσία σε διάφορες κοπές (T-bone, Tomahawk, Sirloin) μοσχαριού Limousine 90 ημερών ωρίμανσης, ψημένες σε κυπριακές ψησταριές της εταιρείας the Foukou Project και χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο από την εταιρεία ΚΛΩΝ.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί 15/3/2020 ημέρα Κυριακή και ώρα έναρξης 11:00 π.μ. στον πολυχώρο Seagull Space(Ανδρέου Γεωργίου 42).

 Δηλώσεις συμμετοχής έως 29/2/2020, περιορισμένος αριθμός ατόμων.